"Még a legszebb nőket is megcsalják"
2012. február 12. írta: Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu

"Még a legszebb nőket is megcsalják"

 Még a legszebb nőket is megunják egyszer és megcsalják mondja a szólás. De, ha ez igaz, akkor valóban semmit sem lehet tenni a félrelépés, megcsalás ellen? A következőkben összeszedem azokat az általános okokat, amelyek a férfiakat a megcsaláshoz vezetik. 

  1. Mellőzöttnek érzi magát a kapcsolatban. Ez bármennyire is furcsán hangzik akkor alakul ki, amikor kibővül a család egy kisgyerekkel és a feleség csak a babára fókuszál pár évig. A másik ok amikor a feleség a karrierjét építi és sokat dolgozik, a férj ekkor is a mellőzöttséget éli meg. Ilyenkor többek közt a "nem vagyok fontos", "nincs szükséged rám", "csak tárgynak használsz" mondatokban jelenik meg a mellőzöttség kommunikálása.
  2. Szexuálisan nem kielégített. Ez akkor fordul elő, ha a férjnek bizonyos hiányérzete van a szex terén, például, van amit a feleség nem hajlandó bevállalni, miközben a férjnek ez nagyon fontos. Esetleg önzőnek érzi a feleséget, nem érzi, hogy a feleség kívánja őt, hiányolja a szenvedélyt az odaadást párjából.
  3.  Elhidegül a feleségtől. Az évek során felismeri, hogy nincs is annyi közös vonásuk, közös érdeklődésük vagy témájuk, mint amennyit az elején gondolt. Ettől a felismeréstől aztán, lecsökkentek a közös programok, esték, célok száma is.  Bizonyos tulajdonságai a feleségnek idegesítik, zavarják, ezért kerüli a társaságát, csak minimális időt tölt otthon vele.
  4. A feleség "elsárkányosodása". A sok veszekedés, piszkálódás, bántás ami a feleség visszajelzéseiből így csapódik le benne. A folyamatos kritizálás, nem teljesített elvárások felhánytorgatása a partner részéről, könnyedén sodorhatja egy megértő szerető karjaiba a férjet.
  5. A megcsalás, mint tanult megküzdési minta. Ez azt jelenti, hogy a férfi olyan családból jött, ahol a problémák megoldását a férfiak úgy kezelték, hogy szeretőt tartottak. Azaz kimenekültek az otthoni rossz helyzetből egy megértő szeretőhöz, majd amikor az idő múlásával rendeződnek az otthoni körülmények visszatalálnak feleségeikhez.

Természetes ezek a leggyakrabban említett megcsalás okai a férfiak szemszögéből és mint látni, itt nem fontos szempont, hogy a feleség mennyire gondolja magát szépnek és csinosnak. Nagyon ritkán oka a férjek félrelépésének, hogy nem találják szépnek vonzónak a feleségüket. Éppen ezért, a fent említett dolgokra oda tud figyelni a feleség akkor nagy valószínűséggel elkerülhető a megcsalás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://etanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr344095760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása