Ünnepek megélése szeremi háromszögben
2010. december 25. írta: Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu

Ünnepek megélése szeremi háromszögben

Szerelmi háromszögben élni nagyon nehéz, főleg ilyenkor ünnepek alatt. Szeretőként egyedül tölteni ezt az időszakot nagyon magányos és érzelmileg megviselő. Várva mikor tudja felvenni velünk a kapcsolatot és örülni minden kis jelzésének (sms, email, facebook, iwiw), arról álmodozni, hogy esetleg pár röpke órát tudunk együtt tölteni. Ezek az órák nagyon rapszodikusan telnek, tele kétségbeeséssel, lemondással, reménykedéssel mert az ünnepek felerősítik bennünk a szeretetre vágyásunkat.

Hűtlenként végigcsinálni az ünnepi időszakot szintén nagyon megterhelő érzelmileg, ha van felszínre törő bűntudatunk a feleségünk felé, akkor nagyon szeretnénk azon enyhíteni azzal, hogy a kedvébe járunk és szeretnénk a családra és rá fókuszálni. A kettősség másrészről megint jelentkezik, mert érzelmileg folyamatosan elvágyódunk a családi fészekből a szeretőnk felé, és azon gondolkozunk mikor találunk lehetőséget egy rövid kapcsolatfelvételre.

Megcsalt félként a bizalmatlanság, reménykedés érzései felváltva zakatolnak bennünk és teljes érzelmi összezavarodás jellemez bennünket ebben az időszakban. Nem vagyunk biztosak magunkban, hogy jól döntöttünk amikor megbocsájtottunk, a gyanakvás mindig ott van a fejünkben ha ugyan nem is mondjuk és vállaljuk fel azokat hangosan.

Ahogy látszik, egyik fél sem találja meg ebben az időszakban a boldogságot. A teljes hasítás (nem veszünk tudomást az adott helyzetünkről, próbáljuk azt játszani minden a legnagyobb rendben) és a szélsőséges érzelmi hullámokon vasutazunk ezekben a napokban. Mindezt úgy tudjuk túlélni, ha hiszünk magunkban és saját értékeinkben, önértékelésünket megerősítjük. Olyan emberek társaságában töltjük ezt az időt akikről tudjuk szeretnek bennünket és van idejük ránk és mi is őket. Ha nem építünk magunkban elvárásokat a másik felé, próbáljuk elengedni ezeket , megtalálva a pozitív enyhülést hozó mondatunkat, könnyebben túléljük az ünnepeket.

Végül egy kedves kis ünnepi meglepetést szeretnék adni nektek, amit esetleg elterelheti a gondolataitokat és jó érzéssel tölthet el benneteket:

Meglepetés itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://etanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr892539133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása