Miért tartanak szeretőt a nők?
2012. február 12. írta: Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu

Miért tartanak szeretőt a nők?

 Ha már a férfiak megcsalásáról beszéltem akkor itt az ideje megnézni a másik oldalt is, vajon mi az oka annak amikor a feleség tart szeretőt. Egy magyar társkereső oldal nem reprezentatív kutatása szerint 9 ok van amiért a nők szeretőt tartanak. Véleményem szerint a 9 okot nem lehet külön kezelni, mert egymás következményi, külön-külön nehezen állják meg a helyüket, de a saját tudásomat és tapasztalatomat  a felsoroláskor hozzáteszem és talán így teljesebb képet kapunk.

1. Párja iránti érdeklődés hiánya (53%) és Elégedetlen a szexuális életével (36%)

  Ez azt jelenti, hogy a nők egy idő után kiszeretnek  a párjukból, közömbössé vállnak iránta, de a vagyon vagy a család miatt mégis úgy érzik kényelmesebb benne maradni a házasságban, mint kilépni. Azonban a nők érzelmeik alapján döntenek zömmel, ezért, ha beleszerelmesednek a szeretőjükben, nem hagyják benne magukat hosszú évekig a házasságukban, hanem kilépnek belőle (gyorsabban hoznak döntést a férfiakhoz képest ilyen helyzetben).

Ahogy elhidegülnek a párjuktól, ezzel arányosan hanyatlik a szexuális vágyuk, libidójuk is férjük iránt. Egyre ritkábban élnek házas életet és zömmel ezt is sajnálatból, kötelességből teszik ilyenkor már.

2.  Párjával való kommunikáció hiánya (45%), A szeretet, gyengédség hiánya (30%) és Kevés egymásra fordított idő (20%)

A párjával való kommunikáció hiánya a második leggyakoribb ok, amiért a nők félrelépnek. Azonban a másik kettő ok pont ebből következik. A hétköznapi rutin, a sok munka és az ezzel járó stresszes fáradtság nagyon sok magyar családra jellemző. Ilyenkor egyszer csak azt veszi észre a pár, hogy évek óta nem csókolóztak egymással például, vagy hogy hosszú ideje nem beszélgettek önmagukról, vágyaikról, terveikről, vagy bármi olyan dologról, ami nem a következő napok elintéznivalóiról szól. Az alig pár esti órák együttléte, zömmel a következő nap felkészüléséről és elintéznivalóinak megbeszéléséről szól, így a kedves gesztusok, intimitás, gyengédségre valójában, - ha kifejezésre is kerülnek ezek csak percek maradnak. Ezek után magától érthetődik, hogy a "romantikusnak és érzékenynek" titulált nők elalvás előtti gondolataikban sokkal többre vágynak, ami hiányérzetet a szerető pótolni is tud.

3. Partnere nem foglalkozik vele (38%)

A mellőzöttség érzése az ami ilyenkor megjelenik, főleg azoknál a családoknál, ahol a férfi dolgozik többet és a szabadidejét külön a családjától függetlenül szereti tölteni. A feleség ilyenkor úgy érzi, minden teher és felelősség az ő vállára szakad és valójában nincs is társa aki átvállalhatna ezekből a terhekből. Az elmagányosodás érzése egy kapcsolatban egyenes út lehet a depresszió vagy éppen a megcsalás felé.

4. A párja elégedetlensége vele (33%)

 A házaspárok sokszor feszültségük, frusztrációjuk levezetését egymáson élik ki, tehát a kommunikációjuk a vádaskodás, bűnbakképzés, folyamatos elégedetlenség a másik felé, hiányérzet lekommunikálásáról szól. Ha a feleség soha nem kap pozitív megerősítést a párjától, csak mindig arról kap visszajelzést, mit nem csinált meg, mit nem csinált jól stb. az az önértékelését és önbecsülését elég mélyre viszi. Ha egy ilyen nő kap egy idegen férfitől figyelmet, pozitív megerősítést és gyengédséget biztosan nem fogja elutasítani azt.

5. Alkoholos befolyásoltság alatt, hirtelen felindulásból (11%)

Ez az ok önmagáért beszél, időnként egy feleségnek is ki kell engedni a szelepet és hát az alkoholos mámor a flört, kacérkodás- főleg, ha valakiből ösztönösen, könnyedén jön előfordulhat, de azért ezekből a helyzetekből inkább csak alkalmi, mintsem hosszú távú szeretői viszony jön létre (bár az elhanyagolt, kétségbeesett nők könnyen bele tudnak kapaszkodni ezekbe a helyzetekbe).

6. Bosszú (14%)

Erről akkor beszélhetünk, amikor az adott kapcsolatban a férjnek volt már félrelépése, szeretője ami kiderült és a feleség megbocsájtott. A megbocsájtás nem megy mindig könnyedén, lehetséges, hogy a felszínen minden rendben van azóta, valójában csak a "szőnyeg alá söprés" történt meg, vagy tudat alatt  nem történt igazi megbocsájtás elengedés. Ilyenkor általában évekkel később ez úgy jön a felszínre, hogy a feleség is félrelép (nem feltétlenül tudatos bosszúról van szó), de a célja a lelepleződés, mert csak így van értelme számára a férje hűtlenségének feldolgozásának. Azt gondolja ezáltal ő is akkora fájdalmat és bántást ér el a másiknál, mint amekkorát ő érzett anno.

A fenti okok, azt hiszem eddig sem voltak ismeretlenek a számunkra, de jó egyben látni őket és lehetőséget adnak számunkra, hogy még időben tudjunk változtatni helyzetünkön vagy elővenni és eltüntetni a rég múlt sérelmekből fakadó csontvázakat a szekrényből.

A bejegyzés trackback címe:

https://etanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr34095780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása