5 figyelmeztető jel, ami rávezet arra, hogy megtudd  párod munkahelyi viszonyt folytat.
2017. január 31. írta: Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu

5 figyelmeztető jel, ami rávezet arra, hogy megtudd párod munkahelyi viszonyt folytat.

Miből tudom, hogy a házastársamnak munkahelyi viszonyt folytat?

Napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. A munkahelyek mamár zömmel projektszemléletben működnek ,éppen ezért egy-egy kollégához nagyos intenzív kapcsolat köthet össze bennünket és házastársunkat is. Ha ellenkező nemű kollégával  tölti  az ideje nagy részét a párunk, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy a munkakapcsolat átalakulhat egy munkahelyi titkos visszonyá. 

Íme 5 figyelmeztető jel

image.jpg

1. Megváltozott munkaidő beosztás

Azt veszed észre, hogy kitólódik a munkaideje, több a túlórája, gyakrabban kell elmenni különböző vidéki vagy éppen külföldi utakra. 

Érdemes nyitott szemmel lenned, ha a következőket kéri tőled:

  • nem hívhatod bármikor a munkahelyén
  • órákba nyúló ebédelései vannak
  • fontos projektje van abban a hónapban és minden estét annak kell szentelni
  • csak néhány perc vacsoraideje van, mert vissza kell mennie még este az irodába dolgozni

 

2. Nem ugorhatsz csak úgy be a munkahelyére meglepetés szerűen

Lehet hogy közel dolgoztok egymáshoz, vagy éppen időnként meglepted és beugrottál a munkahelyére. Az utóbbi időben azonban azt veszed észre, hogy ezeknek a meglepetéseknek nem örül, feszültté válik, vagy éppen indulatos lesz.  

Az is lehet, hogy nyiltan megkér, hogy többet ne lepd meg ezekkel a látogatásokkal, mert számára ezek már kellemetlenek.

Elképzelhető, hogy időnként a közös ebédeléseiteket mondja le sorban, arra hívtakozva, hogy nincs rá ideje, hogy kiugorjon és hosszasan ebédeljen veled.

3. Régen volt egy kolléga/nő akiről anno sokat mesélt, most pedig már egyáltalán nem is említi

A munkahelyi viszony kialakulása időt igényel, főleg ha egy projekten, vagy részlegen, vagy irodában dolgoznak együtt. Eleinte csak egy  két közös lazább beszélgetés, majd erős barátság alakul ki a házastársad és a kollégája között. Ebédidőben elkezdenek beszélgetni nem csak a munkáról, hanem a magándolgokról is, vagy akár lazulás képpen elkezdenek viccesek, humorosak lenni egymással. 

Amikor ebben a fázisban vannak, még te otthonról annyit tapasztalsz, hogy sokat mesél a párod róla, úgy tűnik, hogy minden kis  részletet elmesél, sőt akár a kollágája titkát  is elmondja neked. 

Talán még be is mutatott már neki, vagy akár el is hívtátotk magatokhoz vendégségbe akár családostul is. 

Amikor azonban elcsattan az első csók, vagy tényleges viszonnyá alakul a dolog, akkor elkezdenek ezek a sztorik, megosztások csökkeni, míg nem teljesen elkopnak. 

Ha mostanában úgy érzed, a házastársadnak viszonya lehet vkivel érdemes visszagondolnod, hogy a közelmúltban vagy akár a régmúltban volt e olyan kolléga akiről anno sokat mesélt ? 

Feltűnt e így visszagondolva az neked, hogy a párod milyen lelkesen rajongva beszélt a másikról?

Szerinted volt e bármilyen lehetőségük arra, hogy lefeküdhettek egymással?

Ha sok az igen, akkor lehetséges, hogy már rá is jöttél, kivel csal meg a párod….

 

4. Már nem hív el a különböző munkahelyi partikra

Régen jellemző volt, hogy ismerted a közvetlen kollégáit, hogy rendszeresen elvitt a párod a munkahelyi partikra, vagy éppen a munkaidőn kivüli találkozókra is elkisérhetted.

Mi a helyzet mostanában?  Mikor volt az utolsó meghívása? Esetleg meghív, de vhogy úgy intézi, hogy úgy érzed nincs ott helyed és végül magadtól lemondod ezeket a meghívásokat?

 

5. Munkahelyi telefonját, laptopját, tabletjét folyamatosan magánál tartja

Feltűnik-e mostanában neked, hogy a párod kényszeresen nem teszi le a munkahelyi telefonját?

Lekódolta vagy megcserélte a jelszót ezekben az eszközökben?

Kényszeresen elfordítja vagy eltűnteni az oldalt amin volt, mikor a közelébe mész?

Folyamatosan csetelget késő estig a kollégájával?

Ha minden kérdésre igen a válaszod, akkor megint csak oda jutunk, hogy bizony a párod munkahelyi viszonyba keveredet…

 

Mit tudsz csinálni?

A legtöbben ilyenkor elkezdenek mégjobban nyomozni, hogy biztosak legyenek a dolgukban. Egészen durva történeteket hallottam már klienseimtől, milyen mélyre képesek leásni és mennyire kreatívak tudnak lenni. 

Én azonban inkább azt tanácsolom, ha ennyire biztos vagy a jelekben és a megérzésed is azt mondja van valakije a párodnak, akkor érdemes összeszedned minden bátorságodat és leülni vele beszélni. 

Az a tapasztalatom, hogy ha csak rákérdezel azt zömmel letagadják, éppen ezért érdemes tényként kezelned a helyzetet, mivel számodra amúgy is az. Persze legbelüll mindig van egy kis remény, amibe szeretnél kapaszkodni, amit teljesen megértek. De ha nem szeretnél egy hosszú távú bizonytalanságba, lebegtetésbe belekerülni akkor a tényként érdemes kezelned a helyzetet. 

Ez azt jelenti, hogy nem az a kérdés számodra és a beszélgetésnek sem az a célja, hogy viszonya van vkivel a párodnak, hanem az, hogy hogyan tovább. Mit tudtok ezzel a helyzettel kezdeni.

Keress fel a www.gelseibernadett.hu oldalamon!

A bejegyzés trackback címe:

https://etanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr10012172866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása