Mindig csak az a vágyakozás, sóvárgás vmi után...
2011. november 30. írta: Gelsei Bernadett www.gelseibernadett.hu

Mindig csak az a vágyakozás, sóvárgás vmi után...

 Hogy birkózz meg a sóvárgással

 

Vágyakozás, sóvárgás az anyag után természetes reakció, főleg akkor, amikor abba akarod hagyni vagy csökkenteni szeretnéd a fogyasztásod. Ugyan maga az érzés nem kellemes amíg tart, de nem is ártalmas rád nézve. Idővel kevesebb lesz a sóvárgásod miután eltelik pár hét a csökkentés és/vagy abbahagyás után. Azután is jelen lesz , de már nem lesz olyan gyakori, hosszú és erős mint az első hetekben. Sóvárgás azt az érzést kelti benned, hogy nem tudsz ellenállni a kísértésnek, hogy nem tudod leküzdeni ezt a vágyadat.

 

Itt van néhány módja hogy birkózzál meg vele:

 

1.Adj időt magadnak

2. Tereld el a figyelmed

 3.Beszélj valakihez

4. Gondolj pozitív dolgokra

5. Mondjál mantrát

6. Képzeld el, hogy éjszaka teljesül a kívánságod és holnap mikor felébredsz tovatűnt a sóvárgásod.

1. Adj időt magadnak

A sóvárgás el fog menni. Amikor benne vagy úgy érzed hogy nagyon rossz és nehéz, de nem tart tovább mint egy illetve másfél óra. Adj magadnak időt. Mond magadnak, hogy vársz még 30percet mielőtt mégis elkezdenél anyagozni, mert úgy érzed nem bírod tovább. Figyeld közben, hogy milyen érzések vannak benned. Azt is tudatosítsd magadban, hogy milyen érzések keletkeznek  benned, miután elmúlt a sóvárgás.

2. Tereld el a figyelmed

Próbáld meg elterelni a figyelmed. Menj és csinálj valami mást, amit szeretsz, élvezel vagy amitől megnyugszol.

3. Beszélgess valakivel

Beszélj valakivel aki a barátod vagy valaki a családból akiben megbízol. Mielőtt csökkentesz vagy abbahagyod gondold végig ki az a személy a közeledben akiben megbízol , aki támogat. Ki/kik azok, akikre a nehéz, sóvárgó időszakokban számíthatsz.

 4. Pozitív gondolatok

Emlékeztesd magad, miért döntöttél amellett, hogy csökkentesz illetve leállsz. Jusson eszedbe,hogy mi az előnye és hátránya számodra.

5. Mondjál mantrát

Naponta kétszer felkeléskor és lefekvéskor vagy amikor erősen elkap a sóvárgás többször ismételd el az általad megalkotott megerősítő mondatod. pl. Ma a józanságot választom és ettől jól érzem magam testileg és lelkileg vagy A sóvárgásom azt mutatja, hogy tisztulok és ettől megerősödök a józanságomban. ezért jól érzem magam.

6. Képzeld el, hogy éjszaka teljesül a kívánságod és holnap mikor felébredsz tovatűnt a sóvárgásod.

Milyennek képzeled el az életed józanul? Mit fogsz helyette csinálni? Milyen különbséget fogsz észlelni? Honnan fogják tudni mások, hogy jobb a helyzet? Ki fogja először észrevenni?  Miben másban lesz még különbség?

A bejegyzés trackback címe:

https://etanacsadas.blog.hu/api/trackback/id/tr303425936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása